Wegwerp-verpakking ?

Verpakking heb je nodig, je kunt niet zonder. Ten eerste omdat je een product niet zomaar los kunt opsturen of leveren. Vaak ook als bescherming tegen breuk of beschadiging of pottenkijkers.

Verpakking
Tot zover is verpakking een noodzakelijk kwaad. Je wil de beste, de sterkte of de goedkoopste verpakking, en je hebt de keuze uit een heel groot aanbod, waar verder niet veel emotie mee gemoeid is. Je bestelt ze bij wie het grootste aanbod heeft, de beste oplossing voor je verpakkingsnoden aan een goeie prijs en met liefst de beste en snelste service.

Dan heb je ook cadeauverpakking. Het geschenk dat je in een mooi pakje met een strik errond en een kaartje erbij krijgt voor je verjaardag of met kerst. Het openen is al pure emotie op zich : wat zou erin zitten, en hebben ze de tips die ik kwistig rondstrooide goed begrepen of word ik volledig verrast?

Er is ook het onverwachte geschenkje dat goed verpakt in de post zit en dat je meteen opent, puur uit nieuwsgierigheid ... deze veel gebruikte direct marketing techniek om de respons te verhogen, werkt nog steeds heel goed!

Soms weet je zelfs op voorhand heel goed wat in een verpaking zit, maar is het toch spannend : het foto-album dat je zelf digitaal samengesteld hebt op je Mac en dat per koerier geleverd wordt, in een prachtige verpakking die je niet weggooit maar hergebruikt. Omdat ze zo mooi is en stevig en nog voor heel wat andere doeleinden kan gebruikt worden. Apple geeft ook hier de toon aan.

Als verpakking net dat ietsje meer geeft, is het helemaal geslaagd ...

Nu gaat het nog een stap verder : een verpakkingsdoosje dat individueel gepersonaliseerd wordt, met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger. Of zijn foto, of die van zijn huisdier, noem maar op! Nu is het perfect mogelijk om iemand een doosje met bijvoorbeeld snoepjes, chocolaatjes, golfballen of wat dan ook, inclusief een bijsluiter te geven, die allemaal individueel gepersonaliseerd zijn, en aan een hele redelijke prijs. Wees maar zeker dat dit een geschenk is dat opvalt en lange tijd bijgehouden wordt!

En zo wordt de verpakking zelf het geschenk, die belangrijker is dan de inhoud ... de ultieme "geschenk-verpakking"!

1 oktober 2011

Contactpersoon:

Michelle Daenen

Postbus 2332
6201 DA Maastricht
Nederland

Tel: (0032) 12-260.261
Fax: (0032) 12-260.316

michelle.daenen@rajapack.be

www.rajapack.nl De vestiging te Tongeren van Rajapack BeneluxRajapack • Postbus 9415 • 4801 LK Breda • Nederland; • Tel 0800 224 24 24 • Fax 0800 324 24 24 • info@rajapack.nl

©2002-2012 Rajapack Alle rechten voorbehouden