Versnelde Europese uitbreiding: tegen 2015 mikt de RAJA-groep op een omzet van méér dan € 500M

Versnelde Europese uitbreiding voor Raja-groep

De RAJA-groep, sinds jaren Europese marktleider in de distributie van verpakkingen, behaalde in 2013 een omzet van € 421 miljoen. Vanuit Frankrijk en Benelux werd een Europese uitbreidingsstrategie opgezet waardoor de groep nu in vijftien Europese landen stevig op de markt is met eigen filialen. De groep plant voor dit jaar een groei van 5 à 7 % en significante uitbreiding van haar activiteit in Oost-Europa en Scandinavië.

Sterke groei in een zwakke economische context

Rajapack is uitgesproken budgetvriendelijk. Profiteer nu van talrijke acties en promoties, kwantumkortingen en speciale prijzen, onverwacht laag. Zo kunt u flink besparen op uw verpakkingsaankopen.

GEWELDIGE service, natuurlijk!

In 2013 behaalde de RAJA-groep een omzet van € 421 miljoen, goed voor een groei van 2,5%. In het gespannen economische klimaat dat in de eurozone heerste, was dit een mooie prestatie. Tweederde van die groei werd gerealiseerd door de filialen buiten Frankrijk. Dat geeft vertrouwen in de toekomst en verklaart waarom een groei van 5% à 7% een realistische prognose is. De solide financiële basis van de groep maakt bovendien externe groei mogelijk door acquisities met eigen middelen.

De RAJA-groep versnelt zijn Europese expansie

Dit jaar viert RAJAPACK de twintigste verjaardag van zijn Benelux-vestigingen, die de succesvolle openingszet en het model werden van een gestage Europese expansie. In het najaar van 2014 wordt in Warschau een nieuw distributiecentrum geopend van waaruit alle klanten in Polen, Tsjechië en Slovakije binnen de 24 uur zullen worden beleverd, zoals nu in Benelux. Gelijktijdig breidt RAJA zich verder uit in Scandinavië. Na de integratie van Postemballasje in Noorwegen werd RAJAPACK Denemarken uit de grond gestampt, onmiddellijk gevolgd door de oprichting van RAJAPACK Zweden.

De Raja-groep gaat volop voor productinnovatie en uitbreiding van zijn assortiment

In heel Europa telt de RAJA-groep nu 500.000 trouwe klanten. De commerciële uitbreiding in de vijftien Europese landen waar de groep actief is, loopt over de uitbreiding van het assortiment in de aangrenzende segmenten van de verpakking, zoals onderhoud, hygiëne, veiligheid, handling en opslag. Het bestaande assortiment wordt doorlopend aangepast aan nieuwe technologische mogelijkheden en noden van de markt, zoals e-commerce, verpakkingen voor voedingswaren en pharmaceutische producten, gespecialiseerde logistiek en electronica.

RAJAPACK Benelux heeft nu permanent 6.300 verschillende producten op voorraad, met versterkte nadruk op recycleerbare en ecologisch verantwoorde verpakkingen. Meer dan 95 % van de RAJAPACK-producten worden in Europa gefabriceerd. Bovendien zijn wij gecertifieerd ISO 9001 en ISO 14 001.

19 juni 2014

Contactpersoon:

Michelle Daenen

Postbus 2332
6201 DA Maastricht
Nederland

Tel: (0032) 12-260.261
Fax: (0032) 12-260.316

michelle.daenen@rajapack.be

www.rajapack.nl De vestiging te Tongeren van Rajapack BeneluxRajapack • Postbus 9415 • 4801 LK Breda • Nederland; • Tel 0800 224 24 24 • Fax 0800 324 24 24 • info@rajapack.nl

©2002-2012 Rajapack Alle rechten voorbehouden