Conveyor houdt de schwung erin bij Rajapack

Rajapack Catalogus september 2015

Rajapack is de Europese marktleider in de distributie van verpakkingsmateriaal, met vestigingen in vijftien landen. Naar zeven van die landen (België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken) distribueert Rajapack vanuit Tongeren dagelijks 2.300 colli’s. Deze logistieke activiteit groeit jaarlijks met minstens 10 %.

Om deze groei ook de komende jaren verder te beheersen, optimaliseert Rajapack zijn verzendafdeling door de uitbouw van een eigen sorteercentrum. Al tien jaar lang wordt de verzendafdeling telkens weer uitgebreid en op de laatste stand van de technologische ontwikkeling gebracht, om gelijke tred te houden met de groeiende opslag- en verzendactiviteit.

 

Nieuw Conveyor systeem

Zo werd in 2013 al een volledig nieuw WMS in gebruik genomen dat autonoom de opslaglocaties in de magazijnen beheert, de orders afwerkt volgens de ingestelde programmering en dat in het algemeen de goederenstromen volautomatisch bestuurt. Alle producten en colli’s worden gescand. De voice picking zorgt voor de juiste samenstelling van de kleinste tot de grootste verzendingen.

Nu wordt de Rajapack-verzendafdeling verder voorzien van een volautomatisch sorteercentrum met een gesofistikeerd conveyor-systeem. Het huidige verzendproces is gebaseerd op sortering per land vóór alle andere activiteiten. Het nieuwe systeem sorteert nà de afwerking van de orders, net voor het laden op de vrachtwagens. Dat betekent een aanzienlijke efficiëntieverbetering inzake mensen en middelen.

Volautomatisch

Dankzij het nieuwe systeem gebeurt de verplaatsing van alle verzendklare colli’s nu volledig geautomatiseerd via dertien dubbele inpakstations. Een geavanceerd scansysteem zorgt ervoor dat alle colli’s sneller en foutloos door één van de elf sorteerpoorten worden afgevoerd naar het juiste transport.

EDI (Electronic Data Interchange) naar de verschillende transporteurs maakt dat alle aantallen, gewichten en volumes, op voorhand bekend zijn en op die manier de uitleveringen al kunnen worden gepland nog vóór de goederen in het depot aankomen.

Met deze innoverende logistieke omgeving is Rajapack zeker zijn onophoudelijke commerciële groei feilloos te kunnen beheren.

7 januari 2016Rajapack • Postbus 9415 • 4801 LK Breda • Nederland; • Tel 0800 224 24 24 • Fax 0800 324 24 24 • info@rajapack.nl

©2002-2012 Rajapack Alle rechten voorbehouden